1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Image 1

Carasul Auriu (carassius auratus)

PDF Imprimare Email

Scris de b_seven_e Marţi, 13 Aprilie 2010 07:59

Introducere

Din familia Cyprinide fac parte doua specii de pesti ornamentali: crapul koi si carasul auriu. Carasul auriul, sau asa zisul "Goldfish" se creste in acvarii in Europa si in lacuri ornamentale avand o larga varietate de forme si culori. Lungimea cea mai des intalnita este de10-30 cm iar greutatea medie este de 150-300g. In conditii propice insa poate creste pana la 50 cm si 1,5-2 kg.

 

Datorita selectiei secularee langa culoarea de baza exista azi nenumarate varietati: rosu, galben portocaliu, alb, negru precum si infinite combinatii intre ele. Este un peste exreem de prolific reproducandu-se deja din al doilea an de viata in lunile mai-iunie.

 

Este un peste f rezistent la conditiile extreme (lipsa oxigen,temperaturi foarte ridicate) si se integreaza bine in lacurile ornamentale alaturi de crap etalandu-si formele si culorile in straturile superioare ale apei.

Goldfish

La lacuriile "La Amurii Albi" ne ocupam si cu cresterea carasului ornamental ("goldfish"). In stanga vedeti o poza cu un acvariu continand carasi aurii din lacurile noastre. Pentru a afla cum puteti sa achizitionati si dumneavoastra vreo cativa carasei aurii va rugam accesati pagina de vanzari.